12 Kasım 2012 Pazartesi

WORDPRESS ÖĞRENMEK İSTİYORUM



WORDPRESS NEDİR?








WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani blog yazmaya başlayabilirsiniz.




   Açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılan WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir. Çok kısa sürede WordPress kullanarak web sitenizi yapabilir ve yazılarınızı yayınlamaya başlayabilirsiniz. Açık kaynak kodlu olması nedeniyle çok sayıda geliştirici tarafından desteklenip, her geçen gün daha da kolay kullanılabilir, daha gelişmiş özelliklere sahip olmakta olan sağlam bir bloglama sistemidir.




WordPress, kişisel yayın platformları arasında en güçlü sistemlerden birisidir. Kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek birçok çekici özelliği üzerinde barındırmaktadır. Şöyle bir göz atacak olursak WordPress'in özelliklerinden bazıları şunlardır:
  • Kolay Kurulum ve Sürüm Güncelleme 
  • G-Zip ile Bant Genişliği Tasarrufu    
  • RSS Beslemesi (feed) Özelliğ
  • Kalıcı Bağlantı Ayarlaması (Perma link)
  • Hazır Tema Kurulumu ve Tema Desteğ
  •  Blog Ara yüzüyle Oynayabilme
  • Eklentiler Sayesinde Özellik Ekleyebilme
  • Kolay Yazı Ekleme ve Düzenleme
  • Yazılara Parola Koyabilme
  • Yazılarda Zamanlama Özelliği
  • E-Posta ile Yazı Yazma Özelliği 
  • Kullanıcı ve Profil Yönetimi
  • Yorum Denetimi
  •  Diğer Blog Yazılımlarından Yazı ve Yorum Aktarma Desteği vb. özellikleri ile WordPress her türlü isteğinize cevap verebilen hızlı ve hafif bir platformdur.


WordPress‘in bu kadar tercih edilmesinin en önemli sebebi GPL lisansı ile dağıtılması ve binlerce kişinin yazılım ve eklenti desteği vermesidir. Eğer wordpress ile ilgili bir sorunuz varsa sadece bu amaçla kurulmuş sayısız forum veya destek sitesi bulabilirsiniz.
Tabi bunun yanında wordpress’in çok sayıda tema  alternatifi olması da önemli tercih sebeplerinden birisini oluşturur.

      
Videoyu izlemek için tıklayınız



          WORDPRESS İLE İNTERNETTEN PARA KAZANMAK





Birçok sebepten dolayı bir Wordpress web sitesi kurmak önemli bir iş avantajıdır ve sunacağınız birçok hizmetle büyük iyi bir iş temeli oluşturabilirsiniz. Bu biraz karmaşık görünebilir ancak günümüzde bu iş oldukça kolaylaşmış durumda. Eğer online olarak ekstra para kazanma konusunda kararlıysanız mutlaka kendinize ait bir web siteniz olmalı. 
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
WordPress ile hiçbir teknik bilginiz olmadan 10 dakika içinde bir site kurup yayına hazır hale getirebilirsiniz. Pratik olması için şimdiden kendinize bir WordPress sitesi kurun ve daha sonra kendi işiniz için kullanın. İlk olarak kendi WordPress web sitenizi kurun ve yönetin. Burada kazandığınız deneyim size başkaları için de web sitesi kurmaya yeterli deneyimi kazandıracaktır. Bir ücret karşılığı bu işi yapabilirsiniz. Sadece bir site kurulumu için 300 Tl ücret talep edebilirsiniz. Özel temalar gibi yeni özellikler ekleyerek ücretinizi de yükseltebilirsiniz. WordPress sitesi zaten kullanımı kolay bir site olmasına rağmen daha çok öğrenebilmeniz için tonlarca kaynağa sahip büyük topluluğu var. Bu güçlü topluluk sayesinde bir WordPress sitesiyle e-ticaret, online dergi ve hatta kendi sosyal ağınızı oluşturmak gibi geniş bir yelpazeye sahip oluyorsunuz. WordPress sitesi yapmayı öğrenmek size çok daha fazla kazanmayı sağlayabilir. 
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->


Yalnız şunu belirtmekte de fayda var, WordPress sitesinde oluşturduğunuz web siteniz için kendinize bir sunucu bulmalısınız ve bu da ücretli olabilir. WordPress’in ücretsiz sunucu sağlayan versiyonu da var ancak bu versiyonu diğerine oranla çok daha sınırlı imkânlara sahiptir. Kendiniz sunucu bularak oluşturduğunuz bir WordPress sitesi size çok daha fazla para kazanma potansiyeli sağlar. Eğer birileri yeni bir siteye ihtiyaç duyarsa onlara websunucusu satabilir, web sunucusu sağlayan sitelerle anlaşıp her yeni getirdiğiniz müşteri için komisyon alabilirsiniz. Böylece bir web sitesi kurarak 300 Tl’den çok daha fazlasını kazanabilirsiniz!
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
Daha önce de söylediğim gibi, bir WordPress sitesi kurmak para kazanma potansiyelinizi ciddi bir oranda arttırabilir. Çünkü WordPress, birçok farklı hizmet sunabileceğiniz bir platformdur. Burada sadece site kurmaktan bahsettim. Ancak siz gelişmiş eklentiler kurarak,özel şablonlar satarak veya sitelere sosyal medya özelliği ekleyerek hizmetleriniziarttırabilirsiniz. Bunların hepsi yapması çok kolay ve daha başlangıç niteliğinde olanözelliklerdir. Daha çok deneyim kazandıkça daha farklı hizmetler sunabilir, hatta işinizi dışarıya açarak geliştirebilirsiniz. 



Ancak ilk iş olarak WordPress’i öğrenin.




       


Öğrenmeye başlamak için kullanabileceğiniz kaynaklardan birisi Google’de wordpress başlangıç kılavuzu aramak veya eğitim seti olarakda arayabilirsiniz. Bir diğer kaynak ise youtube sitesinde konuyla ilgili wordpress derslerine bakabilirsiniz. 

Wordpress eğitim setine ulaşmak için tıklayınız

6 yorum: